Menu Close

Babboe moet verkoop bakfietsen stilleggen vanwege zorgen over veiligheid

Babboe moet voorlopig stoppen met het verkopen van zijn bakfietsen op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die concludeert na onderzoek dat honderden frames in de afgelopen jaren zijn gebroken.

Babboe zou geen goed onderzoek hebben gedaan en geen maatregelen hebben genomen. De Nederlandse fabrikant moet de meeste modellen ook terugroepen van de NVWA. Het bedrijf laat woensdag weten dat het heeft besloten de verkoop van alle bakfietsen tijdelijk stop te zetten.

Babboe en de NVWA blijven met elkaar in overleg om te zorgen dat de gevraagde informatie alsnog zo snel mogelijk wordt aangeleverd, zodat de verkoop kan worden hervat.

De NVWA maakte vorige week bekend onderzoek te doen naar de bakfietsen. De bakfietsen zouden “met grote regelmaat” breken en risico’s opleveren voor “vaders, moeders en kinderen in de bak”.

Oud-medewerkers van Babboe zeiden tegen RTL Nieuws dat ze bang zijn voor ongelukken. Het nieuwsprogramma sprak met een tiental ouders met een bakfiets waarvan het frame brak, terwijl ze er alleen of met hun kinderen op reden.

Volgens de bronnen doet het bakfietsbedrijf niet genoeg om het probleem op te lossen. Klanten zouden “genoeg” mails hebben verstuurd waarin staat dat er een ongeluk is gebeurd. Een andere bron zei verbaasd te zijn dat er nog geen doden zijn gevallen.

Bron: Nu.nl

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy