Menu Close

Advocatenkantoor inventariseert aantal gedupeerden van Babboe’s brekende bakfietsen

Bezitters van Babboe bakfietsen verkeren sinds vorige week in onzekerheid. Na jarenlange klachten over brekende frames heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Babboe bevolen om te stoppen met het verkopen van bakfietsen. 

Bepaalde typen bakfietsen moeten zelfs door de fabrikant worden teruggeroepen, omdat deze niet aan de wet voldoen. Babboe deed na meldingen over framebreuken te weinig onderzoek naar de oorzaken daarvan en lichtte de NVWA niet in.

Voor veel gezinnen is de Babboe bakfiets een essentieel transportmiddel. Kinderen gaan er dagelijks mee naar school en naar de sportclub. De onzekerheid over de veiligheid van de fietsen hangt nu als een zwaard van Damocles boven deze gezinnen. 

NVWA spreekt over een ernstig veiligheidsrisico met mogelijk ernstige schade tot gevolg. 

Inventarisatie via Bakfietsclaim.nl

Advocatenkantoor Birkway inventariseert om hoeveel gedupeerden het gaat en wat het voor de getroffen gezinnen kan betekenen.

Babboe bezitters kunnen zich vanaf vandaag melden op bakfietsclaim.nl

Aanmelden verplicht nergens toe. Op dit moment wordt alleen de omvang van het probleem in kaart gebracht.

Birkway staat tal van gedupeerden bij die schade lijden. Bijvoorbeeld schade die is veroorzaakt door de aankoop van een sjoemeldiesel, een woekerpolis of verkeerde informatie over aandelen. Of zoals in dit geval, een gebrekkige bakfiets.

Het maakt hiervoor niet uit of de Babboe bakfiets nieuw of tweedehands is aangekocht en ook niet of een bakfiets wordt teruggeroepen of niet. Iedere Babboe bakfiets telt!  

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy